Takinkääntö: vihersmoothie avokadosta, kurkusta ja omenasta

Vieläkään en saa aikaiseksi kirjoittaa mitään mikä edes liippaisi läheltä kiipeilyä. Ei tässä nyt ruokablogiksi todellakaan olla muuttumassa, siitä ei ole kuitenkaan pelkoa. Jos tää olis ruokablogi, niin viimeiset 200 postausta alkais varmaan seuraavasti: "ruokaa grillistä...". Reissunpäällä kun lähes kaikki ruoat tuli tehtyä kaasugrillissä. Kotiutuminenkin tapahtui jo reilu kaksi kuukautta sitten, mutta mä edelleen elän aikaa, että olen ihan just palannut reissusta - vanha juttu jo!

Tämänhetkiseen aamurituaaliin on kuulunut jo pari kuukautta smoothie. Se on ihanan helppo tehdä ja makuvariaatioita on loputtomiin, vaikka usein tuleekin sitten tehtyä muutamaa suosikkiversiota. Kun ei kahdeksaan kuukauteen ole saanut nauttia keittön sähköhärpäkkeistä, kuten blenderistä, sitä on suorastaan hurmoksessa ja lähes kaikki mitä jääkaapista ottaa käteen tekee mieli tunkea blenderiin.

Mehuosastolla dissaan hedelmämehuja, rakastan vihannesmehuja ja salaa olen haaveillut vihermehujen puristamisesta ihan itse! Italian Bormiossa istuin pariinkin otteeseen kahvilassa tuorepuristettu kurkku-sellerimehu kädessä nauttien sitä niin hitaasti kuin pystyin, jotta mehusta riittäisi nautintoa mahdollisimman pitkään. Miksen siis ole kaiken tän hypetyksen keskellä hurahtanut vihersmoothieihin aiemmin?

Jonkin takaoven kautta se ajatus vihersmoothiesta sitten hiipi. Ohjeita on pilvin pimein ja käytännössä vihersmoothien voi siis laittaa kaikkea mikä on vihreää. Oman smoothieni päätin lopulta koostaa intuitiolla ja yllätyin kuinka mahtavan hyvää sain aikaiseksi. Takki kääntyi saman tien!

Herkullista vihersmoothieta! Olin niin fiiliksissä smoothien mausta, että ehdin juoda lasista ennen kuin maltoin kuvata ja lasiin jäi sitten juomarantut.
Omaan smoothieeni laitoin muutakin kuin vihreää: valkoista ja keltaista. Mun mielestä banaani kuuluu smoothieen aina, siis ihan aina - ei poikkeuksia. Banaani antaa mukavasti makeutta, mutta ennen kaikea pehmeää rakennetta.

Vihersmoothie kahdelle

1 ruskeapilkullinen banaani
1/2 vihreä omena
10 cm kurkkua
1/4 avokadoa
3 dl soijamaitoa / -jogurttia, mantelimaitoa (tai maustamatonta jogurttia)
Tuoreita Basilikanlehtiä
Tilkka God Morgon luomu veriappelsiinimehua


Kommentit

  1. Kuulostaa hyvältä smoothielta. Mäkin tykkään juoda smootheja.

    VastaaPoista
  2. Mäkin tykkään! Kannattaa ehdottomasti kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. Nam, varmasti samalla raikasta mutta pehmeää banaanin ja avokadon ansiosta - siis aika täydellistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihastuin heti. Vihreää kun ei aina tule syötyä päivittäin, ainakin mitä tulee miehenturjakkeeseen, ja tää on oikein oiva ja maistuva keino lisätä ruokavalioon vihreää :)

      Itseasiassa vihersmoothie idea varmaan lähti siitä, kun testasin sitä avokado-pastaa sinun versiolla ja tuli ostettua sitä avokadoa ja basilikaa. Oli muuten todella hyvää pastaa (joskin mun valitsema riisinuudeli ei ehkä ollut se paras kumppani tuolle). Ja tuota voi tehdä meidän retkeilyautossakin :)

      Poista
    2. Totta, tässähän saa vihreät rehut heitettyä huiviin ihan siinä sivussa! Kiva että avokadopasta maistui, pitää varmaan itsekin ottaa uusintakierrosta kun kaupasta lähti mukaan super halpa säkki avokadoja :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit