Banaani-kookos raakakakku ihan vahingossa

Siitä piti tulla energiapatukoita.

Voin taputtaa itseäni selkään, jos meikäläinen onnistuu ruokaohjeita noudattamalla saamaan jotain syömäkelpoista.

Tykkään kuitenkin tehdä erilaisia energiapatukoita evääksi töihin, hallille ja kiipeilyreissuille. Näin oli tarkoitus tänäänkin tehdä: taateleita, cashew-pähkinöitä ja herneproteiinia blenderiin. Kolme ainesosaa ja homma meni pieleen. Ei paista aurinko tänne risukasaan ei.

Ensinkin mittasin tuplamäärän pähkinöitä. Koostumus oli pähkinämurusia, joihin jokunen taatelinpalanen oli tarrannut. Eihän siitä mitään pautkoita saatu aikaiseksi. Ehkä massan olis voinut jaotella pilttipurkkeihin ja syödä lusikalla. Huolimatta siitä, että koin olevani jo turmion tiellä, jatkoin rohkeasti hommaa ja kävin taistoon. Keittiössä siitä harvoin seuraa mitään hyvää - lähinnä hitosti tiskiä, ei mitään syötävää ja vähän ehkä paha mielikin. Sujautin kuitenkin blenderiin maapähkinävoita, seesaminsiemeniä, kookoshiutaleita ja banaanin. Maistelin taikinaa - oi oi miten hyvää on!

Voittajafiilis. Hetken kuvittelin olevani kuolematon. Mähän voin tehdä mitä vain epäonnistumatta! Loppujen lopuksi, miksen voisi? Sehän riippuu vaan näkökulmasta. Ja onnistumalla alkuperäisessä suunnitelmassa en olisi ylittänyt ja yllättänyt itseäni tekemällä luovasti ja rohkeasti jotain todella hyvää (no eipäs liioitella, siis hyvänmakuista, ei tässä nyt sentään äititeresoita olla). Näinhän se menee monesti elämän muillakin osa-alueilla, kiipeilyä unohtamatta: mukavuusalueella pysyminen on tutun turvallista, yllätyksetöntä, pysähtynyttä. Elämä alkaa epämukavuusalueella!


Banaani-kookos raakakakku
16 pientä palaa

200 g taateleita
100 g cashew-pähkinöitä
1 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl kookoshiutaleita
1-2 rkl herneproteiinia
1 ruskeapilkullinen banaani
reilu ruokalusikallinen maapähkinävoita

Liota pähkinöitä kylmässä vedessä noin puoli tuntia ja valuta vesi pois. Sekoita kaikki ainesosat blenderissä tasaiseksi massaksi. Levitä neliönmalliseen vuokaan tai astiaan, rajaa palat esimerkiksi paistinlastalla ja laita astia pakkaseen. Voit tarjoilla kakkupalat suoraan pakkasesta.


Palat alkoivat häviämään parempiin suihin aika nopeaan tahtiin.

P.S. Ens kerralla en postaa mitään ruokaan liittyvää!

Kommentit

  1. Oh my, aikamoinen hitti tuli, vaikkakin mutkan kautta! Näyttää kyllä ihan todella makoisalle, ihan äititerera-luokan herkulliselle! ;) Nätit myös nuo eri pähkinöillä/manteleilla koristellut palaset, varsinkin tuo makadamiamollukka oikein huutaa nimeäni :D (ellei se sitten ole vain iso hasselpähkinö)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Macadamia se on, ihan oikein bongasit. Meinasin syödä taikinan heti kulhosta :D

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit