Kevytuntuvatakki Marmot Women's Quasar hoody down jacket

Kun on kerran vetänyt laadukkaan kevytuntsikan päälle, sitä haluaa käyttää koko ajan ja kaikkialla. Näin kävi mun Marmot Jenalle. Rakastuin takkiin ja sen monipuolisuuteen. Sen kanssa on pyöritty metsissä, kallioilla, pöpeliköissä, piikkipuskissa. Kaupungilla, arjessa, vapaa-ajalla, kaikkialla. Takki on kestänyt kaikki mun 2,5 vuoden ajan harrastamat pahoinpitelyt kunnialla, kunnes siihen lopulta ilmeistyi kaksi pientä reikää, jotka alkoivat sylkemään untuvaa ulos. Kätevänä tee-se-itse naisena paikkasin reiät jesarilla. Takkihan siis toimii ihan hyvin, mutta edustuskelpoinen se ei kaikissa tilanteissa enää ole.

Halvalla ei saa hyvää ja se päätee myös kevytuntuvatakkeihin. Pihinä ihmisenä kyttään alennusmyyntejä ja ostan pääasiassa vain tarpeeseen. Marmotin Quasar on Zoovillagessa 50% alennuksessa hintalapun jäädessä 156 euroon. Jena on ollut todella hyvä takki ja vanhaan sanontaan nojaten ei pojasta polvi pahene (vai oliks se parane?), joten kaupat tuli. Takin tilasin värissä Sea Glass, joka on aivan ihana turkoosi oransseilla yksityiskohdilla ja vuorella. Kangas on hieman kiiltävä, mikä antaa kivan tvistin takille.

Superkevyt Marmot Quasar untuvatakki. Vanhassa Jenassa ei ollut huppua ja aika ajoin kaipasin sellaista. Grammanviilaajien mielestä huppu vie vain turhaa tilaa ja tuo ylimääräistä painoa. Mut mä arvostan!

Takin kuori on kosteudenkestäväksi DWR-käsiteltyä superkevyttä 10 denierin Pertex Quantumia. Ne naiset (miksei miehetkin), jotka ovat joskus vetäneet sukkahousut jalkaansa, tietävät että 10 denieriä ei ole mitään ja kiipeilijän käsissä sellaiset sukkahousut hajoaa alta aikayksikön. Tämän Pertex Quantumin sen sijaan pitäisi sitten kestää. Takin täyte on laadukkainta mahdollista 900-loft untuvaa. Untuvan laatua luetaan siis näin: mitä suurempi luku sitä vähemmän (grammoissa) untuvaa tarvitaan tuottamaan sama lämpövaikutus.


Takissa on angel wings -leikkaus, joka tarkoittaa, ettei helma nouse käsiä nostaessa. Jenassa tämä leikkaus ei mielestäni toiminut, mutta yllätyksekseni Quasarissa se toimii paremmin. Hihansuissa ja hupussa on joustava ja miellyttävä reuna, joka pitää tuulen poissa takin sisältä. En ole koskaan pitänyt hupunnyöreistä, joten tämäkin yksityiskohta miellyttää. Huppu on napakka ja sopii vaikka kypärän alle. Rintataskun vetoketju on takin päällä, mikä on ehdottomasti parempi vaihtoehto verrattuna Jenan povitaskuun. Mitä järkeä on povitaskussa, johon pääsee käsiksi vain takin avaamalla? Kylmällä ja tuulessa se on kaikkea muuta kuin käytännöllistä. Takki pakkautuu vasempaan sivutaskuun ja pakattuna takissa on ripustuslenkki, joten sen saa vaikka valjaisiin killumaan. Helman kiristysnyöri toimii taskuista vetämällä - näin helmaan ei jää mitään narulenkkejä repsottamaan. Mitään moitittavaa sen sijaan en keksikään, joten täydet viisi tähteä!


236 grammaa koossa XS! Mun kännykkäkin painaa varmaan saman verran.

Being happy with my Marmot Jena, I obviously wanted to invest in another Marmot jacket when the time would come. And that time was now. Women's Quasar hoody: an amazing, superlight DWR treated 900 loft down jacket from Marmot. Soft, warm and packs down into its own pocket. The fabric, 10 denier Pertex Quantum, is a bit shiny which gives a nice twist. The elastic lining of the hood and sleeves keeps the wind out of the jacket. Pulling the hems drawcords from inside of the pockets ensures no strings are hanging from the hem to interfere for example with harness. The chest pocket is accessible from outside - nice detail since you don't need to open the jacket and expose yourself to cold wind to gain the access to the pocket. Love it! Five stars!

Kommentit

Suositut tekstit