Asuuko sinunkin kiipeilykengissä kuolema?

Mujua ja hajua? Tällä kertaa huolletaan kenkiä!

Kenkien säilytys
Kengät on parasta säilyttää aina ilmavasti, viileässä ja auringonpaisteelta suojassa. Bakteerit, sienet ja home viihtyvät kosteassa, joten kenkien ilmakuivaus on suositeltavaa. Eli session jälkeen ota kengät pois repusta!

Kenkien pesu
Mulla etenkin ulkokengät kerää kaikenlaista mujua, joka jalan hiotessa puuroutuu hiljalleen. Likahan lähtee vain pesemällä. Pesemiseen olen käyttänyt tavallista käsisaippuaa tai nestemäistä pyykinpesuainetta. Omat viiskympin kenkäni kestävät pesua, sisäkenkiäni, nahkaisia Pythoneita, en ole koskaan pessyt, sillä sisäkäytössä mujua ei ole juurikaan kertynyt. Suosittelen käyttämään maalaisjärkeä eli harkitsemaan kannattaako nahkaisia läpsyjä pestä ja jos ne haluaa pestä, niin luultavasti marseille-saippua on parasta, jottei kenkien nahka kovetu. Kenkien kuivumiseen kannattaa varata yllättävän paljon aikaa, 3-5 päivää, joten pesu ajoitetaan sadekeleille, ettei tärkeät projektit jää vaille lähetystä.

Muju lähtee pesemällä. Puhtailla kengillä on aina kiva kiivetä.

Boot Bananas
Kenkäbanaanit! Mainostekstin mukaan tuote mm. imee kengistä kosteutta, jolloin ne kuivuvat nopeammin. Banaaneissa on aika voimakas laventelin tuoksu, joten ne eivät sovi hajuherkille. En itsekään pahemmin välitä mistään hajusteista, varsinkaan näin voimakkaista hajuista, mutta jos jotain positiivista tuosta hajusta pitäisi löytää, niin ei se ainakaan haise vessanpuhdistusaineelle. Olen säilyttänyt kiipeilykamoja vaatehuoneessa, mutta kengät banaaneineen oli pakko siirtää sieltä pois, sillä en halua, että haju tarttuu vaatteisiin. Käytön jälkeen banaanit voi laittaa takaisin alkuperäiseen uudelleensuljettavaan pakkaukseen, jotta banaanit eivät ime kosteutta ympäröivästä ilmasta, ja näin käyttöikä pitenee. Voimakkaan hajunsa vuoksi mielipiteeni tuotteesta on hieman ristiriitainen.

Koska en osaa itse piirtää sarjakuvia, pöllin tämän Betamonkeysilta.
Sukat
Sukat kengissä. Sukkia on tullut käytettyä kiipeilykengissä lähinnä kylmillä ilmoilla ihan siksi, että mulla paleltaa varpaita melkosen helposti. Itse en kuitenkaan tykkää käyttää sukkia kengissä, sillä kengän istuvuus huononee, se liukuu jalassa herkemmin, ja tuntuma heikkenee. Eikä se oikeasti edes auta hajuihin.

Ei, ei ja ei.

Kenkädeo
Eikä siis mikä tahansa kenkädeo! Vaan Argen Labsin Nolla-hopeapolymeeria sisältävä deo. Ostin tämän ihmeputelin Lidlistä. Vastaavaa tuotetta on ollut vaikea löytää, mutta lähimpänä voisi olla hopeaioneja sisältävä Wolyn kenkädeo. Argen Labsin deo on osoittautunut järjettömän hyväksi pienestä skeptisyydestä huolimatta. Käyttö on idioottihelppoa, senkun suihkuttelee uusiin kenkiin ja toistaa käsittelyn aina kenkienpesun jälkeen! Extrapisteitä siitä, että tuote on hajuton!

Hopeaioneja sisältävä hajusteeton kenkädeo toimii hajuihin!

Kommentit

  1. täältä ääni sukkien käytölle. mulla on sen verran lämpimät jalat että mulla tossun jalassa pyöriminen on isompi ongelma hien takia ilman sukkaa kuin sukalla. käytän kylläkin pelkästään hyvin ohuita (ja nilkattomia) puuvillasia. synteettiset on liian liukkaita mun mielestä. tossun mallilla on mun mielestä enemmän tekemistä herkkyyden kanssa kuin sukalla.

    en tiedä olisinko eri mieltä jos boulderoisin enemmän, mutta so far so good.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Saumattomat ja ohuet toimii varmasti parhaiten ja kenkä kannattaakin sit sovittaa jalkaan sen mukaan, että siinä käytetään sukkaa. Esim. pitkillä reiteillä, kun kenkä ei oo niin agressiivinen, sukat toimii mullakin ihan hyvin. Mut mieluiten kiipeen ilman sukkia, se vaan tuntuu parhaalta.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit