Paastopäivät 3 (ja 4)


Päivä 3

06:30 Yrttiteetä
07:30 Flow-jooga 20 min
08:00 Laimennettua hedelmämehua 50 kCal
11:00 Kuntosali 40min
12:30 Kasvissosekeitto ja laimennettua tomaattimehua 150 kCal
Vihannesmehua pitkin iltaa 250 kCal
Maapähkinälevitettä 100 kCal

Yhteensä: 550 kCal

Tällä on eletty jo useampi päivä.
Ei taaskaan nälkä, mut vatsassa on outo kolo, tuntuu hassulta kun vatsa on tyhjä. Join aamusta yrttiteetä ja jatkoin kirjan lukemista. Tunnin kuluttua tein puhdistavan detox flow-joogan, mutta joogasin rauhallisessa tahdissa, sillä muutamaan otteeseen oli lievää huimausta, kun nousin rivakasti eteentaivutuksesta pystyyn. Kuntosalilla tein core-harjoituksia, 3x3 settiä leukoja +10 kg lisäpainolla ja myötäotteella, yhden käden soutua alataljalla seisten yhdellä jalalla, sekä press up käsilläseisontaa. Virkeys oli hyvä, mutten uskaltanut treenata mitenkään turhan kovaa. Liikkuminen oli mukavaa ja sai kehonlämmön nousemaan eli se jatkuva päiväsaikainen paleleminen loppui samantien. Ihme kyllä en ole palellut öisin.

Iltapäivällä olo on väsynyt ja silmät roikkuu. Ehkä tää on sitä kolmannen päivän väsymystä? Tosin ei tää ole sen ihmeellisempää kuin huonosti nukutun yön jälkeinen väsymys. Sitä väsymyksen tunnetta kai liioitellaan. Mä tosin ihmettelen missä on se paastosta hehkuva iho? Mulla on tullut naamaan ainakin kymmenen vuotta lisää ja se hehkuu ainoastaan punakkana. Hienoa.

Kahden aikaan iltapäivällä alkoi vatsaa vääntämään. Vatsahapot alkoi jylläämään ja tuntui, että koko vatsalaukku sulaa ja valuu ulos. Olo oli kurja ja väsynyt. Töiden jälkeen kävin postissa ja menin apteekkiin hakemaan samarinia. Istuin apteekin penkillä siemaillen samarinia ja kuvittelin kuinka vatsakivut yltyvät niin, että meikäläinen viedään pillit huutaen sairaalaan ja siirretään suoraan saattohoitoon. Paastoeuforiat tuntu aika kaukasilta. Kotiin päästyäni join paljon vihannesmehua ja lopulta tuntien jälkeen olo helpottaa.

Ja nyt alkoi taas se ruokaan liittyvä kela. Se ärsyttää. Ei jaksais ajatella koko ajan ruokaa ja ruokaan liittyviä asioita. Alkaa suorastaan v*tuttaa. Illalla menetän itsehillintäni ja närpin hiljalleen ruokalusikallisen maapähkinälevitettä. Niin sitä pitää. Päätän, että alan siirtymään seuraavana päivänä kiinteämpään ruokavalioon, mä en jaksa ajatella enää ruokaa.


Päivä 4

07:30 Pellavansiemenlimaa
08:30 Vettä, jossa on liotettu kuivattuja luumuja yön yli, sekä yrttiteetä
09:00 Flow-joogaa 15min
09:30 Hedelmäsmoothie maitorahkalla 150 kCal
10:15 Köysikiipeilyä 2h 15min
13:30 Avokadoa, maapähkinälevitettä ja varsiselleriä 100 kCal
14:30 Kasvissosekeittoa ja maitorahkaa 150 kCal
18:00 Marjasmoothie 150 kCal
19:00 Pähkinöitä, raejuustoa ja maapähkinälevitettä 200 kCal
20:00 Sauna & venyttelyä

Yhteensä 750 kCal

Puhdistava ja emäksöivä Jentschuran 49 yrtin tee

Kuinka ihmeellinen ihmiskeho onkaan! Mitä kaikkea se on rakennettu kestämään. Käsittämättömän mahtavaa. Ihmisen heikoin lenkki on mieli. Voisin jatkaa tänäänkin paastoa, mutta on vasta aamu, eikä sitä tiedä mitä päivä tuo tullessaan, mieli on siis heikko ja valmis luovuttamaan. Ajattelen siirtyväni varovasti kiinteämpään ruokaan, tavallaan luovutan, mutta olen toisaalta myös iloinen, etten luovuttanut ensimmäisenä päivänä, kuten ennakkoon odotin ja pelkäsin. Seuraava kerta on varmasti helpompi; uskon että ensi vuoden keväällä haluan paastota uudelleen. Tosin jos vähän lämpimämpään ajankohtaan, vilutti niin pirusti!

Kiipeilyt sujuvat hyvin siihen nähden, että takana on kolme päivää nälkäkuuria ja kolme päivää paastoa. Elimistö käy siis oletettavasti vielä paastoaineenvaihdunnalla huolimatta eilisillan pienestä repsahduksesta. Kelaan neljä reittiä alkulämmöksi ja liidaan enemmän tai vähemmän puhtaasti kaikkiaan kuusi reittiä 5c-6b+. Loppua kohti kroppa ei enää palaudu, kädet eivät pysy enää kuusberttaa vaikeammilla otteilla. Se ei kuitenkaan haittaa, yritän keskittyä liidipään kehittämiseen ja otan pudotuksia.

Kiipeilyn jälkeen syön kevyesti kiinteitä välipalaksi. Ja pääsen ruoanlaittopuuhiin! Otan pakkasesta kasvissosekeittoa ja lisään siihen Creme Bonjour Chiliä. Olis mulla ollut jääkaapissa ihan oikeaakin chiliä, mut menköön tällä kertaa. Kai sitä joskus voi vähän oikoa? Valmistelen seuraavan päivän ruokia, on mukavaa vaihteeksi päästä kokkailemaan. Koko päivänä ei ole varsinaisesti nälkä, mutta tekee mieli syödä. Annan periksi ja syön illalla vielä hieman sitä sun tätä, jolloin paastoajan kalorirajani menee puhki. Tuntuu hassulta, että sillä olis oikeasti mitään merkitystä, enhän mä normaalistikaan elä 750 kalorilla päivässä. Monesti varoitellaan, että paaston lopettaminen on vaikein juttu. Ehkä tää olikin sitten onnistunut päivä paaston lopettamiselle?

Kommentit

Suositut tekstit