Kiipeilijän identiteetti

People think it's an obsession. A compulsion. As if there were an irresistible impulse to act. It's never been like that. I chose this life. I know what I'm doing. And on any given day, I could stop doing it. Today, however, isn't that day. And tomorrow won't be either.


-Batman    




Kiipeily ei ole vain laji tai harrastus, se mullistaa elämän läpikotaisin, se muovaa identiteettiä, se on kasvua, se on polku omaan itseen ja se venyttää mielen rajoja jatkuvasti. Näin tulikin mieleeni tehdä pieni kiipeilijänaisen poikkileikkaus (ihan vain kuvainnollisesti - voitte siis huokaista helpotuksesta).

Kiipeilijänainen vs. tavisnainen

Tavisnainen omistaa 10 paria korkokenkiä ja yhdet tai kahdet järkevät kengät, joilla hän koittaa pärjätä säässä kuin säässä. Tavisnainen shoppailee korkokenkiä ja käsilaukkuja, mekkoja, alusasuja ja kauden avainasuja.

Kiipeilijänainen omistaa vähintään viisi paria kiipeilykenkiä, lähestymis-, patikka- ja vaelluskengät ja yksi tai kaksi paria tavallisia kenkiä, joilla hän koittaa pärjätä säässä kuin säässä. Kiipeilijänainen ei käytä korkokenkiä, sillä kiipeilijänainen ei halua jaloilleen ylimääräistä rasitetta. Kiipeilijänainen shoppailee kiipeilykenkiä ja reppuja, merinovillaisia kerrastoja, kiipeilyvaatteita ja Goretexia.

Tavisnainen haluaa lahjaksi koruja tai käsilaukun. Tavisnainen viettää mielellään ravintolassa romanttisen illallisen.

Kiipeilijänainen haluaa lahjaksi jatkoja, köyden tai retkiastiaston. Kiipeilijänainen ei käy ravintoloissa, sillä ilta ulkona maksaa yhtä paljon kuin uudet kiipeilykengät, Camalot, nippu kiiloja tai setti jatkoja tai ainakin se on pois reissukassasta. Sen sijaan kiipeilijänainen taikoo retkikeittimellä kolmen ruokalajin illallisen, joka nautitaan nuotion äärellä.

Tavisnaisen kynnet on siististi lakatut tai ainakin huolitellut. Kädet ja jalat ovat pehmeät ja hoidetut.

Kiipeilijänaisen kynnet ovat aina tyngät, käsistä hiotaan hiekkapaperilla kovettumia ja nahka repsottaa. Kiipeilijänaisen kädet ja jalat näyttää siltä, että ne ovat jatkuvasti mani- ja pedikyyrin tarpeessa.

Tavisnainen tekee salilla uusimman Fit-lehden esittelemät treenivinkit. Tavisnainen on juuri oppinut, että lihas kasvaa kunnon painoilla, hän kyykkää ja eristää ahkeraan hauista ja etureittä. Tavisnainen haluaa kiinteät pakarat ja hauberin.

Kiipeilijänainen ei treenaa salilla, koska kaikki aika pois kiipeilystä on pois kiipeilystä. Ja jos se lisäksi tarkoittaa, että treenistä pitää palautua, jolloin kiipeily ei onnistu satasella, niin sitä pitää välttää. Jos kiipeilijänainen treenaa salilla, hän harjoittelee yhden käden leuanvetoa ja muscle-upia. Kiipeilijänaisella on kiinteät pakarat ja hauberi.

Tavisnainen osallistuu mielellään erilaisiin sporttitempauksiin, kuten Naisten kymppiin, zumbamaratooneihin ja kesällä beachlentis-tapahtumaan.

Kiipeilijänainen ei osallistu mihinkään lajiin, missä sormet voisivat paukahtaa tai murtua.

Tavisnainen viettää mielellään viikonlopun maalla, kaupungissa tai tekee vaikka miniloman Berliiniin. Tavisnainen lomailee biitsillä tai metropoleissa. Tavisnainen haaveilee hemmottelulomasta viiden tähden hotellissa.

Kiipeilijänainen viettää viikonloput kallioilla hyttysten ja paarmojen syötävänä ja asustelee teltassa tai pakettiautossa. Kiipeilijänainen ei hätkähdä siitä, että pitää peseytyä jääkylmässä joessa tai hoitaa asiat sissimeiningillä. Kiipeilijänainen matkustaa paljon, mutta budjetilla, ja kiipeilykamat ovat aina mukana. Kiipeilijänaiselle rantaloma on kirosana.

Tavisnaiselle kivi = timantti.

Kiipeilijänainen tietää ainakin graniitin, gneissin, kalkkikiven ja hiekkakiven. Kiipeilijänainen myös tietää kuinka sama kivilaji on täysin erilaista toisessa paikassa, miten sen muodot eroavat, millainen on kitka, miltä se näyttää, miltä se tuntuu. Kiipeilijänainen ei välitä timantista - ei sillä voi kiivetä.

Tavisnainen puhuu säästä, kulttuurista, vähän urheilustakin, perheen kuulumisista, vaatteista, meikeistä ja resepteistä. Tavisnainen tietää julkkiskokit, parhaat ravintolat ja nousevat artistit. Tavisnaisen sanavarastoon kuuluvat sanat kuten kutsi ja luivitoo. Tavisnainen hymyilee ja elehtii maltillisesti puhuessaan.

Kiipeilijänainen puhuisi kaikkein mieluiten säästä, kallioista, reiteistä, greideistä, betasta, muuveista ja sekvensseistä. Kiipeilijänaisen sanavarasto koostuu koodikielestä, jossa vilisee sanoja kuten krimppi, leipäkki, gaston, anderi, huukki ja sloupperi. Kiipeilijänainen saattaa puhuessaan pakkoliikkeidenomaisesti huitoa käsillään ja nostella jalkojaan kummallisissa asennoissa.

Tavisnainen seuraa uusinta palkittua tv-sarjaa ja viihtyy hyvin katsellen romanttisia komedioita tai jännittävää dekkaria.

Kiipeilijänainen katsoo Youtubesta Chris Sharman lähetyksiä. Elokuvissa kiipeilijänainen unohtaa juonen, kun kuvaan ilmestyy vuoristomaisemaa, upeita kallioita tai kivenkökkäreitä ja pohtii ankarasti, missä elokuva on kuvattu - koska haluaisi mieluummin olla siellä kivillä.

Tavisnaiselle harjaaminen on kauneudenhoitoon liittyvä termi.

Kiipelijänainen harjaa kaikkein mieluiten kiviä.

Kommentit

Suositut tekstit