Paastopäivät 1 ja 2

1 päivä

07:00 2 yön yli lionnutta kuivattua luumua vesineen, pellavansiemenlimaa ja lasillinen tomaattimehua yht 100 kCal
07:30 Aamujooga 15min
11:30 Kasvissosekeittoa 200 kCal
Välipaloina hedelmämehua yht. 100 kCal
14:00 boulderointia 1,5h
Pitkin iltaa laimennettua vihannesmehua ja yrttiteetä 50 kCal.

Yhteensä: 450 kCal

Aamulla olo oli flegmaattinen. Ei varsinaisesti väsyttänyt, mutten ollut pirteäkään. Tein kevyen 15 minuutin hathajoogan. Ajatus kulki kuin flunssaisena eli pään sisällä oli tukkoinen olo ja ajatus pätki. Join aamupäivällä tyhjään vatsaan vihreää teetä ja tuli todella huono olo ja oksetti, mutta olo helpotti puolessa tunnissa. Iltapäivällä lounaan jälkeen olo on todella energinen, en pysty oikein keskittymään töihin, mutta viheltelen, liikun hypähdellen ja pursun energiaa. Iltapäivän boulderointi sujui kohtalaisesti. Toppasin yhden aiemman projektin ja boulderoin yhteensä kolme 6B+ reittiä (yksi oli tosi softi!), 6C jäi aiempaan highpointiin - pari muuvia vajaaksi. Pidin pidempiä lepoja ja otin rauhalliseen tahtiin. Loppua kohti vatsa alkoi murisemaan. Kotona join yrttiteetä (oli hyvää, vaikka paketti haisi ihan hirveälle!) ja laimennettua vihannesmehua (nam!). Ei ole nälkä, mutta ruokaa tekee mieli ja haaveilen pähkinöistä, maapähkinälevitteestä, avokadosta ja hedelmistä.

Luomuvihannesmehua nam! Höpöhöpö et nää olis mitenkään kaameita, toisilla vaan on huonompi maku kun toisilla, ei sen kummempaa. Tätä mehua saa Punnitse & Säästä -myymälöistä.


Päivä 2

7:00 Aamutee
7:30 Aamujooga 20min
8:00 Iso lasillinen laimennettua vihannesmehua 50 kCal
9:30 Jooga 15min
11:45 Kasvissosekeittoa ja laimennettua tomaattimehua 100 kCal
18:00 Hathajooga 40min
Pitkin iltaa laimennettuja hedelmä- ja kasvismehuja 100 kCal

Yhteensä: 250 kCal

Aivan kuin normaali aamu, paitsi ettei ole nälkä. Ruoan näkeminenkään ei saa aikaan hillitöntä halua syödä. Olen lukenut paasto-oireista eli päänsäryistä ja voimattomuudesta. Olin valmistautunut luovuttamaan paastoamisen heti ensimmäisestä päivästä, mutta olo onkin yllättäen hyvä, eikä oireita ole ainakaan vielä ilmaantunut. Lounaan aikaan ei ole nälkä, eikä tee mieli ruokaa. Syön kuitenkin vähän. Ajattelen ruoan syömisen aloittamista ja tähän on vielä pari päivää aikaa. Mietin miltä se tuntuu ja mitä syön ensiksi. Ekaksi aamupalaksi hedelmäsmoothie maitorahkalla ja yksi pieni avokado (nam!). Lounaaksi syön kasvissosekeittoa raejuustolla tai maitorahkalla (ei niin nam, koska olen jo viikon vedelly sitä sosekeittoa ja se tulee kohta korvista ulos). Duunissa asiakas kommentoi, että naiset syö kasvissosekeittoa, kun niitä lapsettaa. Se ei ollut kuulemma läppä! Olin revetä :D Ja takaisin niihin ruokahaaveisiin: söisin paljon porkkanaa, varsiselleriä, klementtiinejä ja omenaa. Maapähkinälevitettä (kuola valuu jo!). Illalliseksi marjasmoothieta (mmmmmm). Seuraavan aamun aloitan Terveen hyvää -blogista bongaamillani omenapiirakkapannareilla, ne on ihan sairaan hyviä!

Lukemista paastopäiville. Overcoming gravity kirja tipahti lattialle heti kuvan ottamisen jälkeen. Äiti Maalta löytyy sitten huumorintajua. Aloitin Michael Boylen Functional Training for Sports -kirjasta. Tattikset lainasta tohtori Paulille!

Päivän kuluessa alkoi se ruokaan liittyvät kela. Vihdoin. Tätä olikin odotettu! Huomaan, että syön paljon huvikseni tai kun on tylsää. Onneksi tosin sieltä jääkaapista tulee pääasiassa käteen joku vihannes tai hedelmä, kaapista ehkä kourallinen pähkinöitä, eikä levyllinen suklaata. Kun ei syö, ei käytä aikaa ruoan laittamiseen, syömiseen ja tiskaamiseen, joten tuntuu, että aikaa on ihan hirveästi käsillä. On suorastaan tylsää. Boooring! Luin ajankulukseni mielenkiintoista kirjaa funktionaalisesta harjoittelusta ja sain paljon hyviä insaitteja treenaamiseen ja myös kiipeilyn analysoimiseen. Onneksi mulla ei ole lapsia, koska ne varmaan toimis mun testauskappaleina erilaisiin harjoittelumetodeihin. Saisivat hirveet traumat lapsuudesta.

Kommentit

  1. Nämä paastopostaukset on kyllä tosi mielenkiintoisia! Oman kehon havannointi on kyllä mitä kiinnostavinta puuhaa, olisipa jännä nähdä, miten oma keho tällaiseen reagoisi. Pidemmällä tähtäimellä lyhyt paasto ainakin tekisi varmasti vaan ruoansulatuselimistölle hyvää - tämä asia pitääkin jättää hautumaan.

    Tällä hetkellä on tosin turhan hektistä tällaiselle kokeilulle, koska asiaan pitää ensin perinpohjin perehtyä, ja lisäksi paasto lienee kuitenkin keholle aikamoinen stressitekijä, joten enpä halua nyt juuri ylimääräisellä stressillä kehoani kiusata. Mutta mutta, ehdottomasti jätän asian hautumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä ei tosiaan uskoisi millaisia voimavaroja ihmiskehossa on! Saatat yllättyä :) Mieli taitaa olla se heikoin lenkki, mutta sitäkin saa hyvin harjoitettua paaston aikana.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit