Ajatuksia vuodelle 2014

En tee uuden vuoden lupausta. Uusi vuosi ei sinällään merkitse yhtään sen enempää kuin uusi päivä. Jokainen uusi päivä tai uusi vuosi on aina uuden alku. Joka aamu voit päättää miten haluat elää juuri tämän päivän, tämän hetken - sen ainoan hetken jota oikeasti elämme. Näistä ajatuksista ihan mielettömästi herkistyneenä päätinkin jakaa huoneentauluni. Tässähän tulee vähän sarasvuolainen fiilis, vaikka en olekaan lukenut Sisäistä sankaria, enkä siten tiedä millaista shaibaa siinä suolletaan. Lisäksi haluan ihan varmuuden vuoksi tarkentaa, etten muuten kuulu kyseiseen lahkoon.

Takaisin siihen huoneentauluun, tämä ei ole mitään kapitalismin ilosanomaa vaan kasvu, menestys ja rikkaus merkitsevät itselleni henkistä kasvua ja rikkauta, oman polun kulkemista, onnellisuutta. En muista mistä ajatukset olen pöllinyt. Kyllä, pöllinyt, koska jos aion sanoa jotain niin joku jossain on varmasti sanonut saman asian jo aiemmin ja kaupan päälle fiksummin. Joku on jo ehtinyt ajatella samoja asioita samalla tavalla - ajatuksetkaan eivät ole enää omia, eikä me olla niin yksilöllisiä ihmisinä kuin sitä haluais ajatella. Käänsin muuten taulun vapaasti englannista suomenkielelle, tästä lähtee:


1. Olet mitä ajattelet. Voimme ajatella itsemme menestykseen tai epäonnistumisiin, onnellisuuteen tai toivottomuuteen, sillä ajatuksemme luovat kasvulaustan kaikelle toiminnallemme. Aloita sisäinen dieetti ja koe positiivisen ajattelun voima.

2. Ihminen on käyttämättömän potentiaalin ilmentymä. Luomme itsellemme jatkuvasti rajoja olettamalla mikä on mahdollista ja mikä ei. Älä tuhlaa elämääsi tyytymällä vähempään mihin pystyt. Ajattele luovasti ja toteuta rohkeasti visioitasi päivittäin.

3. Tee asioita joita muut eivät tee. Suurin osa ihmisistä valitsee helpoimman tien ja hyväksyvät keskinkertaisuuden elämässään. Tie menestykseen ja onnellisuuteen avautuu toimimalla harvinaisin ja poikkeuksellisin tavoin noudattaen tarkkaa itsekuria.

4. Selkeä päämäärä ja elämäntarkoitus luovat perustan rikkaalle elämälle. Monet hyväksyvät elämässään tavanomaisuuden, kun he epäonnistuvat elämään arvojensa mukaista elämää ja antavat elämässään liikaa tilaa turhanpäiväisille asioille. Pidä mielessäsi selkeänä elämäsi tarkoitus ja tee päivittäin nöyrästi työtä arvojesi mukaan ja päämääräsi eteen.

5. Epäonnistumisen riski on menestyksen ehto. Kokeile elämälläsi ja hyväksy epäonnistumisen mahdollisuus - vain siten voit menestyä ja saavuttaa palkitsevan elämän.

6. Melkein kaikki on mahdollista, kun voitat pelkosi. Epäonnistumisen, kritiikin ja kiusallisten tilanteiden pelko rajoittavat jatkuvasti useimpia ihmisiä. Ole valmis epäonnistumaan, nolostumaan ja olemaan kritiikin kohteena.

7. Sisukkuudella ja lannistumattomuudella ei ole rajoja. Rajaton luovuus, tulevaisuuteen orientoituva toiminta ja erinomaisuuden tavoittelu johtavat saavutuksiin ja läpimurtoihin elämässäsi, joita et voinut edes kuvitella.

8. Vastoinkäymiset ja esteet tekevät vahvemmaksi. Saavutat menestystä ja kasvat ihmisenä kun astut epämukavuusalueelle ja kohtaat vastoinkäymisiä, esteitä ja epäonnistumisia elämässäsi. Ota haasteet vastaan todellisina kasvun paikkoina.

9. Vahva keho - vahva mieli. Säännöllinen liikunta ja terveelliset elämäntavat vahvistava kehoa ja mieltä. Olet energisempi, elinvoimaisempi ja stressaat vähemmän.

10. Elämä on hienon hienoa - tee työtä pienten asioiden eteen. Monet isot asiat ovat oman vaikutuksemme ulottumattomissa, kun taas voimme vaikuttaa moniin pieniin asioihin elämässämme ja ympärillämme. Se mitä teet ja et tee tänään, vaikuttaa elämäsi suuntaan ja tulevaisuuteesi. Ole tarkkaavainen ja tartu pieniin tärkeihin asioihin, jotka helposti sivuutetaan kiireisessä elämässämme.

11. Tulevaisuutesi määrittyy pienessä hetkessä ärsykkeen ja reaktion välillä. Vapauta itsesi kulttuurisista ja opituista tavoista reagoida ja opettele tietoinen tapa toimia ja ratkaista näitä lyhyitä, mutta sitäkin tärkeämpiä, päätöksenteon hetkiä.

12. Elä elämäsi dynaamisesti uudistamalla itsesi aina silloin tällöin. Arvioi uudelleen arvomaailmasi, uudista tavoitteesi ja fokusoi toimintasi. Hylkää kaikki hyödytön ja tuottamaton toiminta yksinkertaistamalla elämääsi ja katkaisemalla elämänvoimaasi syövät negatiiviset ihmissuhteet.

13. Nauti tästä hetkestä - tämä hetki on elämäsi. Keskity koko mielelläsi ja kehollasi kaikkeen mitä teet. Etsi haasteita, jotka kehittävät ihmisenä, rikkovat rajoitteitasi ja kasvattavat mukavuusaluettasi. Tutustu ihmeelliseen maailmaan ja elä jokainen päivä kiitollisena.

14. Ehdoton rakkaus on suurin voimavaramme. Osoita rakkautta, myötätuntoa ja anteeksiantoa toimillasi. Viha, suuttumus ja kauna ovat este onnellisuudelle sekä pahinta kaltoinkohtelua, jota voit itsellesi tehdä.

15. Lopulta: luot itse itsesi. Se mitä olet ja et ole, se mitä olet saavuttanut tai et ole saavuttanut, ovat kaikki seurausta siitä mitä olet ajatellut, tehnyt ja jättänyt tekemättä. Avain samalla tavalla tulevaisuus on käsissämme. Älä odota muutoksen tapahtuvan - ole muutos jota haluat!

Antoisia kiikkuja vuodelle 2014!

Kommentit

Suositut tekstit