Aamun tähtihetki: feta-pinaattimunakas & co.


Aamuhämärissä aamiaisen voi nauttia myös kynttilänvalossa. Hedelmäsmoothie terästettynä kermarahkalla ja herneproteiinilla, feta-pinaattimunakas ja raakasuklaakakkua!

Sokeriton, gluteeniton ja herkullinen aamiainen on päivän tähtihetki!

Feta-pinaattimunakas 
Annoskoko: 2-4 hlöä

Ainekset:
4 luomukananmunaa
0,5 dl luomutäysmaitoa
Kirsikkatomaatteja
Pinaattia
Fetaa (tai salaattijuustoa)
Luomuvoita
(Meri- tai vuorisuolaa)
(Valkosipulia)

Paista halkaistut kirsikkatomaatit ja pinaatti luomuvoissa keskilämmöllä niin, että tomaatit pehmenevät hieman. Itse tykkään käyttää pakastepinaattia (3 kuutiota), koska en viitsi ostaa tuoretta pinaattia jääkappiin nuutumaan. Parempi versio tulee ehdottomasti kuitenkin tuoreesta pinaatista. Sekoita kulhossa maito ja munat rikkoen munien rakenne. Kun tomaatit ovat pehmenneet ja pinaattikuutiot sulaneet, kaada munamaitoseos pannulle. Murskaa joukkoon fetaa oman maun mukaan. Jos käytät erittäin suolaista fetaa, voi ylimääräisen suolan jättää kokonaan pois. Halutessasi lisää murskattua valkosipulia. Anna munakkaan hyytyä pannulla miedolla lämmöllä, älä sekoita. Suosittelen isoa paistinpannua (28 cm), jotta munakkaasta tulee sopivan ohut.

Kyytipoikana Cafe Brutalia kermalla, maukas hedelmäsmoothie kookoskermalla, kermarahkalla, herneproteiinilla ja kourallisella murskattuja pähkinöitä, sekä manteleista, auringonkukansiemenistä ja taateleista tehty raakasuklaakakku, joka tarjoaa sokerittoman ja gluteenittoman herkun silloin, kun tekee mieli vähän makeaa. Raakasuklaakakun ohjeen bongasin Terveen hyvää blogista, mutta itse teen "karamellin" tuplana. Kakku on jumalaisen hyvää!

Voisko sunnuntai enää paremmin alkaa?

Kommentit

Suositut tekstit