Kuukiveä [Isili]

 Luin toposta, että Isilissä 8a:n reitti on muutamassa vuodessa downgreidautunut 7c:ksi, koska harjaaminen on suurentanut otteita, muun muassa kruksiote on kolminkertaistunut, ja tehnyt niistä positiivisempia. Me porukalla Cala Fuilissa naurettiin sille Hilti-merkkiselle harjalle. Mut se ei ollutkaan läppä, sillä ensikosketus Isilin kiveen tuotti pöllähdyksen hiekkaa ja murenevia jalkkiksia. Todellista shaibaa ja siellä missä kivi oli kiinteää se oli liukasta kuin saippua.

Toisaalta ymmärrän paikan viehätyksen kiven laadusta, käärmeistä, punkeista ja iilimadoista huolimatta, näyttäähän tuo katto ja nega houkuttelevalta. Kattoa lukuunottamatta nyt oltiin tyylillisesti aika lähellä mun mukavuusaluetta. Tällä kertaa meikäläisen jatkoja ei lähdetty pelastamaan reitiltä, vaan minä pelastin Heikin jatkot. Maailmasta ei ihmeet lopu.


Etualalla sektori Corvo Solitairo, vasemmalla kaukana Cubo Magico ja keskellä Pietra Filosofale.

Sektori Uranialta löytyy tiukkaa kattoa sekä luomulinjojen ohella chipattuja reittejä ja "vahvistettuja" otteita.

Uranian kattoa. Katon alle on muurattu kivistä jalustat, jotta ne ketkä ei lämppää seiskoilla välttyisivät äkilliseltä esimerkiksi supraspinatukseen kohdistuvalta vammalta. Tai sit että meikäläiset epätoivoisesti kutosia repivät pääsis kans vähän yrkkäämään cragin lippulaivalla. Joka tapauksessa aika harvoin on tullu törmättyä rappusiin reitin alla.

Riso in Bianco 6b kulkee ensin jyrkkää negaa oikealla ja siirtyy "fleikin" päältä vasemmalle topaten suoraan ylös. Melko teennäinen linja, mut tuli yrkättyä. Kruksin poketista paljastui vilkas muurahaispesä.

Kruksin alta jäi pieni kahva käteen.

Siitä se lähti.

Camarillo Brillo 6b. Lyhyt jyrkkä nega liukkailla kahvoilla.

Heikki yrkkää kanssa, mut tällä kertaa vaan meikäläinen otti tikin.

Itävaltalaisilla naapureilla oli vähän rouheemmat retkeilyautot alla. Ulkoisesta habituksesta päättelin, että kaverit ei tullu kiipeemään. Sedät oli vuotuisella off-road kierroksellaan, tällä kertaa kohde oli Sardinia. Maastosta riippuen peli vie 15-30 litraa löpöä satasella, eikä varaosiakaan varmaan haeta paikallisesta Motonetistä.

Kommentit

Suositut tekstit