Kaninkolosta Torcalin Ihmemaahan

Olen Liisa Ihmemaassa. Putosinko kaninkoloon ja tipuin keskelle ihmeellistä kivimetsää? Kirkkaan taivaan alla puhaltaa viileä viima, työnnän kaulukset korviin, vedän pipon päähän ja kaivan untuvatakin esiin. Viime kerralla työnsin tavarat reppuun ja nautin auringon lämmittävistä säteistä.

Ensitapaamisellamme huokaan, hengitys on katkonaista ja silmäni harhailevat harmaassa metsässä. Ylhäältä näen sen jatkuvan silminkantamattomiin - karusellin, vuoristoradan, hattarakioskin, töppyrän töppyrän perään - ja tiedän, että vielä siellä jossain takana on lisää niitä. Puinen portti nitkahtaa, astun lähemmäs ja kosketan varovasti kylmää ja karheaa pintaa. Se houkuttelee sisäänsä, seikkailuun, kutsuu luokseen. Tuuli kuiskaa hiljaa teidät luotiin toisillenne.

Korjaan repun paremmin ja astelen kepeästi varoen, kiertäen toisen kaninkolon varoen hetkeä jolloin herään. Hengitän viileää kosteaa ilmaa, siinä tuoksuu vapaus. Katse tarkentuu, se tarkkailee herkeämättä pintaa, etsien merkkejä kosketuksesta, vieraista käsistä. Kaukana se iskee minulle silmää, sen pinta kimaltaa auringon säteessä, se antaa minulle tutun merkin lähestyä, kutsuu viimeiseen hitaaseen.

Lähestyn kiertäen, kaartaen, tarkkaillen, varovasti. Ja sen luona kosketan jälleen pintaa, karheaa ja terävää. Silmäilen muotoja, aaltoilevaa pintaa, rosoista pintaa - muotoja, jollaisia en ole nähnyt koskaan ennen. Sormenpäitä kirveltää, kämmenet hikoavat, sydän tykyttää, ote lipeää, lihaksia särkee, etenen tunnustellen. Se nöyryttää, se ei antaudu, se haastaa taistoon. Tasapaino järkkyy ja pian se on polvillaan, anelee jäämään. Hatuntekijä pyytää Liisaa jäämään Ihmemaahan. Mutta Liisan on palattava kotiin ja hän lupaa palaan vielä.


En el dos caballos 6b+ (Climbing @ El Torcal ) from Maarit @Vimeo.










Etualalla sektori Callejón Siete Vías.

Keskellä kulkee reitti En el dos caballos 6b+, vasemmassa reunassa tuntematon reitti, arvioitiin greidiksi 6a. Kivilaatu on karheaa, lasittumaa ei juuri löytynyt ja muodot antaa erehdyttävästi luulla, että reitiltä löytyisi paljonkin hyviä otteita.

Sama seinä vielä toisesta kuvakulmasta.

Kommentit

Suositut tekstit