Pestotonnikala

Kaiken tän ruokahifistelyn keskellä tuntuu välillä hyvältä palata perusteisiin. Niinpä pyöräytin tänään lounaaksi kevyen pestotonnikalan ohjeella, joka onnistuu vaikka peukalo olisi tasan keskellä kämmentä. Pestosta muistuukin ihanasti mieleen Finale Liguren kalliot, hiekkarannat ja kylät, sekä vapaana räksyttävät rakit, villisikalaumat, muurahaisarmeijat, hämähäkit, kallioilla päivystävät mönkkärit, siis jonkin sortin koppikset, kallionkolosta hyökkäävä skorpioni ja fleikissä sähisevä elukka. Niin siis pestohan on yksi Ligurian lahjoista maailmalle.


Ruoanlaitto ei tästä enää helpotu.

Pestotonnikala
1 annos

1 prk tonnikalaa
1-2 rkl pestoa

Valuta tonnikalasta nesteet. Lisää pesto ja sekoita. Tuhdimpaan versioon lisää vaikka pastaa.

Tiskiä tulee tasan haarukallinen.


Kommentit

  1. oonkin ollut vähän hukassa kaikenlaisten raakaruoka-hamppu-avokado-epicfood-smuuthieiden kanssa. tällasiä lisää kiitos, saarioisten maksalaatikosta ei voi suoraan hypätä tekemään jotain terrakottanieriää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kuitenkjn kokeilemaan tuota viimeistä. Hikisessä ja kylmässä pakussa punkkua suoraan pullonsuusta ja siihen nieriät kylkeen. Avot!

      Poista
  2. Resepti kuulostaa hyvältä, mutta voisiko tonnikalaa korvata jollain muulla raaka-aineella? Tonnikalan syöminen on eettisesti ja ekologisesti mielestäni erittäin arvelluttavaa kannan tilanteen takia. En halua mitenkään moraalisoida, on hyvä vain herättää keskustelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Maija!

      Aluksi ajattelin, että ei kyllä voi korvata, ei sitten millään. Mutta sitten tuli mieleeni raejuusto.

      Mielestäni maailman tilan vuoksi on myös eettisesti ja ekologisesti epäilyttävää tehdä esimerkiksi lapsia. Joka tapauksessa ihmisenä, joka haluaa taistella rahan valtaa vastaan, työskennellen pienellä liksalla (mut liksalla kumminkin, ettei nyt ihan jeesusteluksi mene!) päivittäin duunia yhteiskuntamme huono-osaisimpien tukemisen ja auttamisen eteen, ja jopa reissussa ollessamme satunnaisesti potien huonoa omaatuntoa siitä, etten ole rakentamassa parempaa ja tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa ja tekemässä työtä heikommassa asemassa olevien eteen, ei sitä aina jaksa ihan kaikkia asioita moralisoida puhki asti.

      Mut hyvä pointti. Ruokateollisuus on raakaa bisnestä luonnon ja ihmisten kustannuksella. Pääasiassa äänestän kyllä ruoka-asioissakin kukkarolla, vaikka se tarkoittaa, että loppulasku on suurempi. Itse kuitenkin kannan enemmän huolta ihmiskunnan henkisestä tilasta, sillä tämähän heijastaa suoraan yhteiskuntamme moraaliseen rappiotilaan ja siihen, kuinka kohtelemme muita ihmisiä ja luontoa. Aion jatkossakin syödä vuosittain ilman omantunnontuskia ne about viisi purkkia tonnikalaa, jos nyt jostain syystä sille päälle satun :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit