Boulderterapiaa

Yliannostus kiipeilyä saturoitui lopulta siihen pisteeseen, että päätimme heittää köyden nurkkaan. Itseasiassa ajoittain musta tuntuu, että mulla on paljon enemmän aineksia boulderiin kun köysihommiin.

Lajityypillisesti ajatellen kyse ei ole lopultakaan huonosta kestävyyskunnosta, vaikka tosiasia on, että menen helposti pumppiin pidemmillä reiteillä. Tai no reiteillä ylipäänsä. Riuhdon kalliolla helposti tarpeettomalla voimalla, jolloin maitohapot nousee forkkuihin, kun köysikiipeilylle olisi tärkeää kevyt ja säästeliäs tyyli kiivetä. Joka otteesta kun ei tarvii puristaa rystyset valkosina. Boulderoijana mun suurin haaste puolestaan on edelleen se dynaaminen liikkuminen. Tärkein pointti kuitenkin on, että boulderointi on hauskaa.

Sundergrundin siirtolohkareita Zillertalissa.
Sweatheart 6A+ poikkari & mantteli lipan yli.
Traumriss 6A.
Rechtl 6B+. Meni märkänäkin.
"Sundergrundissa oli aika softit greidit", sanoi Heikki ja nykäsi Ginzling waldissa lämppänä tokalla yrkällä Ampeldrucka 6B+:n. (Just kuten lämppäkierroksella pitääkin lähteä yrkkäilemään...!)
Kyllä ne metsurinkourat sopii pienemmillekin kahvoille. Blocka 6B+.
Piti kokeilla Schlitz ohne Witz 6B:tä, mut hetken hipelöityäni variaatiota Schlitzwitz 6C huomasin, että multa puuttuu vain yksi muuvi. Beta-varoitus! Sain oikean jalan toehuukin kohdilleen ja kruksimuuvi meni leikiten. Ei edes lähetysilmettä!
Itävaltaan saatiin jo tuoretta lunta. Kuva Ewige Jagdgründen parkkikselta.
Ewige Jagdgründen sektori Häuptling ja oikeassa laidassa näkyy osa Wächteriä. No kyllä me vähän käytiin köysittelemässäkin. Miten sitä ei olis voinut?
Sektorit Wig ja Wam.
Upeaa fleikkiä. Harmillisesti Wig & Wamin niityn puoleiset seinämät on kesällä kiipeilykiellossa.
No mitä tekee kiipeilijä vapaapäivällä? Leikkii edelleen tietysti kivillä.
"Mää kans!"
Itävalta - Suomi? Suomi - Itävalta?


Kommentit

Suositut tekstit