Softeista greideistä

Kalymnoksella ollessani huomasin toteavani: ei tää reitti Suomessa olisi 7a. Suomikiipeily muodostaa  melko ison osan kokemuspohjasta, johon kokemuksiani voin verrata, joten on  luonnollista verrata kokemuksiani niihin kokemuksiin mitä minulla on Suomessa kiipeilystä. Tiedän etten ole kuitenkaan ainoa, joka sortuu vähättelemään greidejä vastaavalla tavalla.

Sen syvemmälle greidien olemukseen menemättä, greidi kykenee kuvaamaan reittien luonnetta ja olemusta vain marginaalisesti. Lisäksi on jollain tapaa hieman narsistista ajatella, että Suomi olisi kansainvälisesti jokin greidistandardien mittapuu. Hieman liikaa kuviteltu tästä pohjoisen pienestä maasta, jossa hädin tuskin on kiipeilyä. Toki meillä on paljon laatuboulderia, mutta se muodostaa vain hyvin kapean osan kiipeilyn laajasta skaalasta. Myöskään henkilökohtaisilla greidimielipiteillä ei aikuisten oikeasti ole mitään merkitystä.

Veikkaan, että kiipelystä nauttii enemmän, kun ei suhtaudu greideihin, ja sitä kautta itse reitteihin, vähättelevästi, vaan nauttii täysillä siitä mitä reiteillä on tarjottavana, tuntui ne henkilökohtaisesti helpoilta tai vaikeilta. Kiipeän, koska rakastan kiipeilyä!

Remember Wadi Rum. Yksi hienoimmista reiteistä mitä Kalymnoksella kiipesin. Todellinen tufanautinto!

Prophet Andreas. Onnistuin saittamaan, ilmeisesti krimppailu on sittenkin mun juttu :D

Tricky Katie. Oli mun mielestä kyllä hyvin tricky, Hessulle sikari!

Kommentit

Suositut tekstit