"Mä en jaksa enää istua tässä autossa!"

Sanoi Heikki, eikä me olla vielä edes lähdetty road tripille. Finnlinesin tarjoushinnalla päästään koko setti hytteineen ja ison ajokin kanssa alle neljän sadan Rostockiin, lähtö viikon päästä lauantaina. Tästä pääseekin mukavasti siihen seikkaan, että Nettiauton ilmoituksesta bongattu Ford Transit olikin täysverinen M1-luokan ajoneuvo. Siis matkailuauto.

Kohta on vietetty kaksi viikkoa auton sisällä, alla, päällä, ajellen aamukasista iltakasiin. Samalla hengenvedolla roudataan kämpän kamoja varastoon. Käyttökelpoista autossa oli hyvät eristeet, kaikki muu kyhäelmä sai lähteä. Kiikuille on ehditty vain pari kertaa, lähinnä todetaksemme, että jos käsi on niin kipeä, ettei lähes tyhjä kolmesataa grammaa painava maalipurkki tahdo enää pysyä kädessä, niin ei se kyllä hallillakaan kulje. Olen vajonnut niin alas, että olen jopa syönyt Ikeassa - hodarin ilman kuorta eli nakin sekä aamiaisen. Shame on me. Suurin osa auton asuinosasta on kuitenkin rakennettu kierrätyskamoista tai oikeammin siis vanhoista aarteista. Ehkä tämä tasapainottaa karmaani.

Hienoja aamuja, mut 20 asteen pakkanen, maali ja sika ei ihan sovi yhteen.

Purkuhommat aluillaan. Onneksi purettavaa ei ollut paljoa, homma oli valmis alle puolessa tunnissa.
Lattia asennettu. Alla oli valmiiksi eriste, tuuman paksu vaneri ja ohut kuramatto, jotka jätettiin kaikki muovimaton alle. Matto kiinnitettiin ovensuista listalla ja seinän reunoihin jätettiin pieni rako, josta lattia voi hengittää. Raot jää kalusteiden taakse piiloon. Valittiin muovimatto asennuksen helppouden vuoksi. Tosin nähtäväksi jää, kuinka miljoonan aalloilla se on, kun lämpötilat vähän nousee.
Kattoluukun asennus. Raision Sarka Caravanista lähti satasella mukaan. Transitin katto on voimakkaasti aaltoileva, joten Heikki lasikuidutti kattoluukulle kauluksen.

Sänky rakenteilla. Transitin koko mahdollisti, että autossa voi nukkua poikittain. Sängyn leveys on 160cm, pituus takana 176cm (mikä on mulle ihan juhlavasti tilaa) ja edessä 182cm. Sängyn alle jää takatalli, johon mahtuu noin 2000 litraa tavaraa. Lisäksi sängyn alla on kaappi, joka on käytettävissä auton sisältä. Seinästä puuttuu vielä vähän eristettä.
Tää ei ole siis mikään kurkistusaukko, vaan takatalliin tulee tiivis tila kaasupullolle. Tekeillä on reikä, josta mahdollisesti vuotava kaasu pääsee valumaan pois.
Reikään asennettiin läpivienti & putkea vanhasta lavuaarista.

Kommentit

Suositut tekstit