Vain sateella voi syntyä sateenkaari

On hyviä hetkiä, jolloin tuntuu, että mikään este ei ole ylitsepääsemätön, elät hetkessä, vahvasti. Toisinaan tekee mieli paiskata grigri seinään ja haistattaa paskat kaikelle mikä liittyy kiipeilyyn. Kiipeilijän sielunelämää. Ylä- ja alamäkiä.

Jari Koski kirjoitti Kiipeilylehden pääkirjoituksessa, että elämässä pitää olla muutakin sisältöä kuin kiipeily. Sikäli kun identiteetti on sosiaalisesti rakennettua, on identiteetin rakentaminen ja samastaminen minkä tahansa varaan aina riski. Aina voi mennä työ alta, läheisen voi menettää. Toisille kiipeily on enemmän ja toisille vähemmän. Samastumisen vahvuus vaihtelee. Monilla on myös muita identiteettejä, vaikka työn kautta.

Kun kaikki murskautuu pirstaleiksi, on mahdollisuus ainoastaan selviytyä. Selviytyminen on sellaisten voimavarojen etsimistä ja löytämistä, joita ihminen ei tiennyt itsessään olevan. Se on toisin sanoen kasvamista. Vain sateella voi syntyä sateenkaari.

Mikään ei ole niin varmaa kuin epävarmuus ja muutos. Elämä on riskien ottamista. Ihmeitä tapahtuu mukavuusalueen tuolla puolen. Unelmien tavoittelu vaatii sitoutumista, vastoinkäymisten sietämistä.

Kiipeily on jatkuvaa omien rajojen hakemista ja työntämistä. Toisinaan mentaalinen tila ja senhetkinen kapasiteetti luovat rajat ja tulee otettua tuhdisti pataan. Toisinaan tulee niitä hetkiä, jolloin sä vaan raivaat ne esteet edestäsi ja kaivat syvältä itsestäsi uusia voimavaroja. Ehkä siksi kiipeily on niin koukuttavaa. Se on jatkuvaa kamppailua omien voimavarojen löytämiseksi. Sellainen on äärimmäisen voimauttavaa. Kun sä oot selviytynyt henkisesti ja fyysisesti itsellesi äärimmäisistä paikoista, sä tiedät että sä voit selviytyä mistä vaan. Where there is will, there is a way.

“The only calibration that counts is how much heart people invest, how much they ignore their fears of being hurt or caught out or humiliated. And the only thing people regret is that they didn’t live boldly enough, that they didn’t invest enough heart, didn’t love enough. Nothing else really counts at all.” ~Ted Hughes


Gordon Gekko 6C+.
7 viikon tauon jälkeen paluu kiville tapahtui Angelniemen hänkillä!
Lokakuinen syyspäivä Palkkivehmaalla. Mikä upea päivä!
Kuvaushommissa Koivusaari Blocilla. After Eight 6C+.
Peppu ml 7B+. Tästä ei maisemat voi parantua!

Kommentit

  1. "Climbing should never be your whole life. It should be the best part of it." -Stevie Haston

    VastaaPoista
  2. Hyvä lainaus. Tähän voisi heittää pitkän listan kliseitä. Lopulta kuitenkin kyse on siitä, että kiipeilyssä on jotain sellaista, joka jokaista harrastajaa tai kiipeilijää sykähdyttää.

    Kiipeilyn kautta parhaimmillaan avautuu aina matka omaan mieleen. Ja sitäkin Kosken pääkirjoitus edusti. Kysymystä "kuka minä olen?".

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit